Bekliyoruz: PTE sınavını geçmek için seni de aramıza bekliyoruz.

Blog

PTE Sınavı Hazırlanma Rehberi – 2021

PTE Sınav İpuçları

PTE Sınavı Hazırlanma Rehberi – 2021

PTE SINAVI HAKKINDA

Günümüzde artık bir kuruma iş başvurusu yaparken yabancı dil çok önem arz ediyor. Bu durumda eğitim alanında da mevcuttur. PTE sınavı da son yıllarda dil becerisini ölçmeye yarayan sınavlar arasına katılmıştır. Yeni kişilerin dil ve alan bilgileri, kurumların yaptığı sınavlarla ya da ulusal ve uluslararası geçerliliği olan sınavlar aracılığıyla ölçülmektedir. PTE sınavı da bunlardan biridir. PTE Academic sınavı diğer birçok İngilizce sınavı (TOEFTL, IELTS) gibi katılımcının İngilizce’deki temel becerilerini ölçmeyi amaçlamaktadır. Bu sebeple de katılımcının dört temel dil becerisini ölçmek için bilgisayar tabanlı bir sınav düzenlemiştir.

PTE sınavı, konuşma, yazma, dinleme ve okuma becerilerinizi ölçen, 3 aşamalı bir İngilizce yeterlilik sınavıdır.

Uluslararası ve ulusal geçerliliği olan bu sınavın tarihlerinin esnek olması sınava hazırlanma sürecinizi kolaylaştırdığı gibi kısa süre içinde sınava girme şansını arttırmaktadır. PTE sınavının 2 yıl geçerliliğinin olması ve sınırsız sonuç belgesi alınabilmesi de yine tercih sebebi olmaktadır.

PTE sınavında her bölüm kendi içinde farklı soru tiplerini barındırmaktadır. Her bölüm kendi içinde alt kategorilerde hazırlanmış olup, farklı açılardan yetkinliğinizi ölçmeye çalışır. PTE sınavı sorularının detaylı sorulardan oluşması sizin bu sınava daha kapsamlı çalışmanızı gerektirmektedir. Bu dört temel beceri için de ayrı ayrı kapsamlı bir çalışmayı gerektirir. İngilizce seviyenize göre çalışmaya ayırmanız gereken ekstra saatler ya da farklı çalışma stilleri olabilir. Bu konuda şimdi sizleri PTE Sınavı Hazırlanma Rehberi – 2020 ile gerekli bilgilendirmeleri yapacağız.

istanbul-pte-hazirlanma-rehberi

PTE Sınavı Hazırlanma Rehberi – 2020

PTE sınavı, üniversite’de ingilizce hazırlık, yüksek eğitim kurumları, devlet birimleri ve akademik İngilizce gerektiren kurumlar için katılımcıların dil becerilerinin gerçek ölçümlerini sağlar. Durum böyle olunca her yaştan insanın katılabileceği bir sınav sistemidir. Özellikle bazı bireylerin dil sertifikası geçerliliği sona erince tekrardan bir sınav girmesi gerekebilir. Bu noktada PTE Sınavı ile hızlı bir şekilde sınava girerek , en  geç beş gün içerisinde içinde sonucunuzu alabilirsiniz.

  • Öncelikle PTE sınavına hazırlanmadan önce kendi İngilizce bilginizi test etmeniz gerekiyor. Hangi noktada olduğunuzu ve ne gibi eksikliklerinizin olduğunu belirlerseniz çok daha kolay ve planlı bir çalışma planı oluşturabilirsiniz.
  • İngilizce çalışma kitapları için  güvenilir web sitelerinden ve kaynaklardan almanızı tavsiye ediyor. Bu sayede doğru kaynakları kullanarak PTE hazırlık sürecinizi daha iyi geçirebilirsiniz.
  • Günlük ders çalışmalarının haricinde günün geri kalanında İngilizceye maruz kalmak çok önemli. Yabancı arkadaşlarınızla iletişim kurabilirsiniz. Evde bir işle uğraşıyorsanız arka planda İngilizce diziler açıp sadece o sese maruz kalmak bile faydalıdır. İngilizce’ye maruz kalmak sizleri olumlu yönde etkiler. Dinleme becerilerinizi çok fazla geliştirir bu durum. Daha fazla aşinalık oluşur ve bu  PTE Academic sınavda sizlere bir avantaj sağlar.
  • Ek olarak  yolda giderken, metroda vs. İngilizce podcastlar ve müzikler dinlemenizde sizlerin dinleme becerilerinizi çok geliştirir.
  • PTE hazırlık sürecinizde ara ara kendinize ölçme ve değerlendirme yapmanız da çok önemlidir. Ne kadar yol katettiğinizi görebilmek adına yapmanızı tavsiye ederiz.

istanbul-pte-hazirlanma-rehberi

  • Bazı insanların bazı becerileri diğer  becerilerinden iyi olabiliyor. Örnek verirsek birinin konuşma iyidir yazması kötüdür. Başka birinin dinlemesi iyidir okuması kötüdür. Bu noktada her bir becerinizi iyi ölçmeniz de fayda var. Daha eksik gördüğünüz becerileriniz varsa o noktaya diğerlerinden biraz daha fazla yoğunlaşabilirsiniz.
  • İlgi alanlarınız hakkında yabancı gazeteler, internet siteleri veya dergi olabilir bu tarz şeyleri takip edip okumanızda fayda var. Ayrıca zaman zaman çeşitli konular hakkında blog yazısı yazabilirsiniz. Bu sayede yazma becerilerinizi üst düzeyde tutmuş olursunuz ve sınav esnasında daha rahat olmanıza olanak sağlar.
  • Sınavda okuma bölümünde zorlanmamak adına kelime bilginizi ne kadar üst düzeyde tutarsanız sizler için o kadar iyi olur. Günlük 5-10 kelime ezberlemek sizlere çok şey katar.
  • Yazma becerilerinizi geliştirmek için İngilizce günlükler yazmanızı öneririz. Bu sizlere zamanla bir alışkanlık kazandırır ve daha rahat yazmaya başlarsınız.
  • Çalışma konularınız bitince hemen sınava girmemenizi öneririz. Kendinizi PTE sınavına girmeden yine bir test etmenizi öneririz. Evet konularınız bitmiş olabilir ancak o konu belki tam olarak kafanıza oturmamış olabilir. Bunun farkında olmak çok önemli…
  • PTE hazırlık sürecinizde ne kadar çok tekrar ve deneme çözerseniz o kadar pratiğiniz gelişir ve sınav esnasında soruları daha hızlı yanıtlama yetkinliği kazanmış olursunuz.

Istanbul PTE Youtube sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz.

PTE Academic sınavına sınırsız girme şansınız da var. Eğer ilk girişinizde istediğiniz puanı alamazsanız PTE Academic sınavının en büyük avantajlarından biri olan dilediğiniz zaman sınava girme imkanı ile size lazım olan son tarihe kadar sınava tekrar girebilir ve sonucunuzu en geç 30 saat içinde alarak gerekli yerlere teslim edebilirsiniz.

 

 

Hemen Ara Konuşalım!